Forskningens Døgn (The Danish Science Festival)

Dive into groundbreaking research at DTU on Thursday April 24th! Explore projects, interact with researchers, and witness our advanced labs.

(This event will be held in Danish only—please read below for a short English description)

Grundforskningscentrene på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil endnu en gang deltage i Forskningens Døgn, og torsdag den 24. april 2025 åbner vi dørene for jer og jeres elever på DTU Lyngby Campus.

Et besøg på DTU til Forskningens Døgn giver jer mulighed for at møde mennesker, der brænder for deres faglige felt inden for naturvidenskabelig og teknisk forskning og som gør sig umage for at formidle det til folkeskolen/gymnasiet og jeres elever. 

Til Forskningens Døgn 2025 vil vi have en udstilling med deltagelse af de forskellige centre om formiddagen kl. 10-13 (åbent hus), og afhængig af jeres interesse vil I også have mulighed for at komme med på rundvisning til nogle af vores laboratorier.

Hvem er Grundforskningscentrene på DTU?

Grundforskningscentrene på DTU er støttet af Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Grundforskningsfond / Danish National Research Foundation (dg.dk).

Vi er fire grundforskningscentre: CeMiSt, IDUN, NanoPhoton og VISION, og et pionercenter CAPeX. Vi udfører grundforskning, der har potentiale til at skabe banebrydende løsninger på aktuelle samfundsmæssige, komplekse problemer:

  • Udvikling af en ny kraftfuld materialeaccelerationsplatform til materialer til Power2X - CAPeX, Center for Accelerating P2X Materials Discovery, Pioneer Center.
  • Studier af mikroorganismers såkaldte sekundære metabolitter og deres naturlige funktion i mikrobiologiske samfund som signaler, antibiotika, næringsstoffer. Potentielt kan arbejdet lede til opdagelse af nye antibiotika - CeMiSt, Center for Secondary Metabolites, Center of Excellence. 
  • Udvikling af systemer til at levere lægemidler til specifikke steder i kroppen og for at undgå at bruge sprøjter - IDUN, Center for Intelligent Drug Delivery and Sensing Using Microcontainers and Nanomechanics, Center of Excellence.
  • Udforskning af lys i optiske nanostrukturer og anvendelse af lys-stof-vekselvirkning til at løse fundamentale udfordringer inden for optisk kommunikation - NanoPhoton, Center for NanoPhotonics, Center of Excellence.
  • Fremstilling af bæredygtige kemikalier, brændstoffer og energi – ved/gennem visualisering at forstå atomstrukturen, dynamikken og funktionerne af enkelte nanopartikler under katalyse - VISION, Center for Visualizing Catalytic Processes, Center of Excellence.

Hvis I har nogen spørgsmål, er I meget velkomne at kontakte en af os:

  • Anne Birgitte Tramm Ejdrup, Centeradministrator, VISION, abtej@dtu.dk, tlf. 9351 0898
  • Lotte Lykke Pedersen, Centeradminstrator, NanoPhoton, lottep@dtu.dk, tlf. 30273879 
  • Maria Svendsmark Hansen, Videnskabelige koordinator, IDUN, mhol@dtu.dk, tlf. 9351 0173
  • Ramona Mateiu, Centerkoordinator, CAPeX, rami@dtu.dk, tlf. 9351 0477
  • Louise Bjørn Brønden, Centerkoordinator, CeMiSt, lbjbr@dtu.dk, tlf. 93510612

About / Information in English

The Danish Science Festival is an annual week-long festival taking place in April. The festival is comprised of more then 700 lectures and events around the country. The festival attract around 70,000 visitors every year.

Read more about The Danish Science Festival